Jom Makan – WADIHANA Islamic Steakhouse

by Rita NM on January 16, 2014

WISH

Assalammu’alaikum..

Last update post.. bulan november.. punya la bersawang blog nie.. Segmen baru blog aku ‘JOM MAKAN’.  Kali ini setiap kali pi makan aku akan post di blog. Tujuan untuk promote restoran/gerai tersebut apa salahnya membantu mereka. Jom kita…

Aku kalau berpuasa aku suka skodeng-skodeng blog pasal makan. Terjumpalah satu blog makan yang menceritakan perihal WADIHANA Islamic Steakhouse. Tengok macam menarik. Aku pun mesej akak  aku cakap tak yah masak kite makan kat luar.

Balik dari kerja lepas buka puasa dan bersolat maghrib. Aku dan akak aku pun pergi ke WADIHANA Islamic Steakhouse cawangan setapak sebab yang tu paling hampir dengan kiteorang.

WISH

Wadihana Islamic Steakhouse

Menu-menu WISH

Menu-menu WISH

Waktu Operasi WISH

Waktu Operasi WISH

 

[click to continue...]

{ 1 comment }

VPN di rumah

by Rita NM on October 31, 2013

VPN

Semalam aku telah melanggan VPN yang kononnya boleh menambahkan speed.  Untuk saya yang guna streamyx rasenya sesuai untuk guna VPN. Di lorong rumah aku masih belum ada unifi. Jadi, aku subscribe di StrongVPN.  Mari aku tunjuk result speed sebelum dan selepas:

VPN

Guna Streamyx sahaja

 

Guna Streamyx + VPN

Guna Streamyx + VPN

Ok la tu untuk orang yang tak de unifi nie.. boleh la jugak buat download mendownload nie..

[click to continue...]

{ 3 comments }

Tambah Like Cara Mudah – Talking About This

by Rita NM on August 28, 2013

Tambah Like Cara Mudah

Tambah Like Cara Mudah

Betul ke like mempengaruhi Talking About This (T.A.T)?

Ada yang kata, like sama banyak dengan T.A.T

Teringat masa handle satu page.. saya bagi servis like.. like page tu mmg naik tapi T.A.T biasa je.. tiada pertambahan.. Mula lah kata servis like itu penipu dan yang paling nak saya gelak dia dah tanye programmer yang genuine.. apa maksudnya programmer yang genuine? saya pun kurang pasti.. saya sendiri pun programmer..

Kita takkan dapat lihat T.A.T yang kemaskini di sebelah like.. kalau nak tengok masuk dalam insight…

Lagi satu LIKE tiada kena mengena dengan T.A.T

Kenapa LIKE banyak tapi T.A.T tak bertambah?

1. Orang dah banyak LIKE, tapi kita yang tak promote. At least kena update 10-20 kali sehari.

2. Update gambar orang yg makan / guna produk kita tu. Best ke? Apa ke?

3. Kena update proses buat, testimoni dan sebagainya

Yang penting kuantiti T.A.T bergantung pada engagement..

Oleh : Tambah Like Cara Mudah

Tambah Like Cara Mudah

{ 0 comments }

Apa itu Force selling?

by Rita NM on August 25, 2013

Force Selling

Apa itu Force selling?

Force selling lebih kepada promo atau menjual produk. Disertakan harga dan sebagainya. Dan terdapat tempoh masa tertentu untuk grab.

Contoh ayat force selling adalah seperti berikut:

Produk XXX (harga biasa RM200)
Harga Promosi cuma RM100 (terhad 20 unit)
Promosi dari 1hb hingga 2hb 2013.
(Ini akan membuatkan prospek terus take action)

Oleh : Tambah Like Cara Mudah

Force Selling

{ 0 comments }

Apa itu hard selling?

by Rita NM on August 25, 2013

Hard Selling

Apa itu hard selling?hard selling lebih kepada promo atau menjual produk. Disertakan harga dan sebagainya. Cuma tiada tempoh masa tertentu.
hard selling

Hard Selling

Oleh : Tambah Like Cara Mudah

{ 0 comments }